Livet enligt Anneli

the final countdown

Kategori: Ponny S

Okej, ska summera lite grann nu.
Under mina 4 år av tävlande med shelly har vi tagit ett silver, två guld och nu ett brons i Distriktsmästerskapen.
Inför i dag så låg vi som sagt 4 och en felfri ritt i grunden hade ju ökat mina chanser att kunna avancera i totala placeringen. Grunden kan jag, och jag tror fler kan instämma, var en spännade och nervkittlande uppvisning. Efter sjuan så fick vi ett jävligt konstigt språng, tänkte att vi skulle hoppa stort men det blev som inte det. I landningen tappade jag balansen och hamnade fruktansvärt mycket till höger om sadeln. Hahah, för en stund trodde jag att vi skulle gå omkull för jag hade vikten åt höger och drog henne i munnen till vänster (stackars shelli). Men någonstans kom djävulen inom mig fram och jag försökte klamra mig fast på shellys hals. Försökte få tag i tränset så jag kunde på något sätt dra mig till rätta men såklart undrade shelly vad det var för någon hand som försökte ta henne vid huvudet så hon skyggade åt höger vilket gjorde det svårare att ta sig tillrätta.
Hur som helst, efter att nästan ha brytit nageln, tappat spöet så hade jag kommit till rätta i sadeln och kunde fortsätta över de två hindren som var kvar. Tro det eller ej men det blev felfritt. Var jävligt glad att vi kunde ta oss runt felfritt. Det kändes som att vi båda gjorde vårt bästa i den situation vi satte oss i.
Efter grunden var det 4 stycken till omhoppning och när det var min tur så började vi dåligt med att riva första. Sen stanna vi på andra. Vet inte riktigt varför för det kändes som vi kom bra på det. Spencer tyckte det också så vi får väl fråga shelly hur hon tänkte där ;) Resten av banan blev skit för vi riv sista också. Jag var rätt trött och orkade inte ta ett beslut, så shelly fick ta beslutet och tog sig över självmant = jag hänger inte med.
Besvikelsen hann som inte komma så just efter ritten var jag tom i huvudet. Varken glad eller besviken. Efter rivningen på första hindret så gick luften lite grann ur en eftersom jag inte kunde vinna då.
Vi blev trea vilket jag ändå är glad över nu i efterhands. Kristina mattsson som delade ut priserna för DM;et försökte intala mig om att det inte alls är så dåligt att ta placering i DM under 4 raka säsonger. Men ärligt talat så känns det surt att vår fina segersvit de två senaste åren bröts.. :) Min förhoppning var ju att få avsluta med ett guld tillsammans med shelluskan.